
Kā uzturā uzņemt pavasari? Sāc vairāk ēdienreizēs lietot zaļumus, lapu salātus un diedzētus graudus
Dienām kļūstot arvien siltākām un gaišākām, atdzīvojas arī daba, un droši varam teikt – pavasaris ir klāt! Šobrīd kā nekad ir svarīgs daudzveidīgs un sabalansēts uzturs, kas kopā ar regulārām fiziskām aktivitātēm un labu miegu viennozīmīgi var palīdzēt atrast iekšējo mieru. Bet, kā, neskatoties uz ziemas nogurumu, milzīgu stresu un pārdzīvojumiem pilnu ikdienu, palīdzēt savam […]
Lasīt vairākArturs Tereško: Ārstniecības augi – aktuāli ievākšanai (JŪNIJS)
Ir vasaras ziedēšanas trakums, kad ir laiks doties dabā lūkot kaut ko vērtīgu savai, radu un draugu veselībai!
Lasīt vairākTautas medicīna. Kas jāzina par skābo dakteri – citronu
Sāc rītu ar glāzi ūdens, ko paskābini ar citrona sulu. Dzer citronūdeni vairākas reizes dienā, pievieno citronu ēdieniem un dzērieniem. Lai tas kļūst par tavu veselīga dzīvesveida sabiedroto!
Lasīt vairāk"Ja to nebūtu, mēs nīkuļotu briesmīgā enerģijas badā!" - Danilāns nosauc vēl vienu svarīgu barības vielu grupu
Organismam vajadzīgas ne tikai olbaltumvielas, tauki un ogļhidrāti, bet vēl viena barības vielu grupa. Stāsta Anatolijs Danilāns, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas gastroenterologs.
Lasīt vairākVai ikdienā patērētais sāls daudzums ietekmē asinsspiedienu?
Ar uzturu patiešām ir iespējams ietekmēt asinsspiedienu, un viens no būtiskākajiem faktoriem ir sāls. Pirmais solis, lai kaut nedaudz palīdzētu normalizēt asinsspiedienu, ir neuzņemt vairāk par 5 g sāls dienā, paskaidro uztura speciāliste Guna Rijkure.
Lasīt vairākBloga "Ēdam ar Lizeti" autore Lizete Puga: “Man ļoti patīk ēdiens, kas izskatās skaists, krāsains, kad tas nav neuzrunājoši bēšs!”
Ēst veselīgi nenozīmē ēst garlaicīgi, bet gan daudzveidīgi, krāsaini un garšīgi – uzskata Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas uztura speciāliste un bloga "Ēdam ar Lizeti" veidotāja Lizete Puga.
Lasīt vairākVidusjūras diēta - prostatas vēža profilaksei
Vīriešiem, kuri pārsvarā ievēro Vidusjūras diētu, ir mazāka iespēja saslimt ar prostatas vēzi. Šī diēta arī uzlabo viņu atveseļošanās iespējas, ja viņiem ir diagnosticēts prostatas vēzis un tiek pielietota staru terapija.
Lasīt vairākuzturs:
Majonēze – viens no neveselīgākajiem pārtikas produktiem! Kādu ļaunumu tā slēpj?Majonēzi gatavo, izmantojot emulģēšanas procesu, kurā izmanto olu dzeltenumu, eļļu, etiķi vai laima sulu. Dažos gadījumos, ja majonēzes pagatavošana un uzglabāšana netiek veikta pareizi, rodas iespēja savairoties baktērijām. Turklāt eļļas klātbūtne padara to treknāku. Patiesībā vienā karotē majonēzes ir aptuveni 94 kalorijas, kas neapzināti var vienkārši palielināt uzņemto kaloriju daudzumu.
Lasīt vairākDietologs Andis Brēmanis: sviestmaize var palīdzēt uzņemt ikdienā nepieciešamās uzturvielas - Fazer
Maize ir neatņemama mūsu ikdienas ēdienkartes sastāvdaļa un visbiežāk maizi ēdam kopā ar piedevām – uzsmērējam sviestu, uzliekam sieru vai desu, piekožam pie zupas vai omletes. Maize ir labs šķiedrvielu avots, taču, lai padarītu maizi vēl pilnvērtīgāku, ieteicams padomāt par to, lai maize, ko lietojam uzturā, ir pēc iespējas vērtīgāka mums. Būtiski ir padomāt ne vien par maizes sastāvu, bet arī to, ko liekam uz sviestmaizes, lai izvēlētās piedevas ir veselīgas, vitamīniem un minerālvielām bagātas.
Lasīt vairāk