img

RSU atzīta par labāko darba vietu valsts sektorā

Trešdien, 5. aprīlī, aptaujas TOP darba devējs 2022 svinīgajā ceremonijā Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) ieguva galveno balvu valsts sektora kategorijā. RSU novērtēta kā labākais darba devējs starp 50 valsts sektoru pārstāvošiem uzņēmumiem, turklāt kopējā visu nozaru darba devēju sarakstā ierindojās 30. vietā.

TOP darba devējs ir Latvijā ietekmīgākais ikgadējais darba devēju tops un reitingu datubāze, kuru jau 12. gadu pēc kārtas veic vadošais interneta personāla atlases uzņēmums CV-Online Latvia. Aptaujāti tika teju 16 tūkstoši darba ņēmēju, un kopumā visās aptaujas kategorijās minēts vairāk nekā 1800 Latvijas uzņēmumu.

“Rīgas Stradiņa universitāte ir ne tikai augstskola, kurā var iegūt pasaules līmeņa izglītību, bet tā ir arī mūsdienīga un dinamiska darba vieta vairāk nekā 1800 darbiniekiem,” uzsver RSU Personāla departamenta direktore Dace Jasmane. “Cilvēks ir mūsu uzmanības centrā – gan studenti, gan darbinieki. Nav iespējami izcili sasniegumi zinātnē un kvalitatīvas izglītības nodrošināšanā bez tikpat izcilas darbinieku komandas – mācībspēkiem, pētniekiem, administratīvā un atbalsta personāla.” Arī pētījumu kompānijas Kantar pērn veiktā aptauja par RSU darbinieku apmierinātību ar darbu liecināja, ka darbinieki kļuvuši motivētāki, apmierinātāki un lojālāki savai darbavietai.

CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš atzīmē: “Šogad aptaujā saņēmām rekordlielu respondentu skaitu, kas liecina par pieaugošu interesi noteikt un novērtēt labākās darbavietas valstī. Pieaugot konkurencei par labākajiem talantiem, uzņēmumiem kļūst arvien grūtāk iekļūt labāko darba devēju sarakstā. Mūsu aptauja liecina, ka uzņēmuma reputācija un zīmols, profesionāla vadība un komanda, kā arī karjeras izaugsmes iespējas ir galvenie iemesli, kāpēc respondenti balso par izvēlēto darba devēju.”

jasmane_brodins.jpg

RSU Personāla departamenta direktore Dace Jasmane un CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš apbalvošanas ceremonijas laikā

Aptaujā TOP darba devējs 2022 no šā gada 16. janvāra līdz 28. februārim piedalījās 15 917 respondenti no visas Latvijas. Vairāk ar aptaujas rezultātiem iespējams iepazīties interneta vietnē www.topdarbadevejs.lv, kur publicēts pilns labāko darba devēju saraksts visās kategorijās.