img

Reģistrētas izmaiņas "Euroaptieka" valdes sastāvā

Avots: https://www.klientuportfelis.lv/lv/jaunumi/10857/registretas-izmainas-euroaptieka-valdes-sastava

Izmaiņas reģistrētas SIA “Euroaptieka” valdes sastāvā, liecina Lursoft izziņas informācija. Dati rāda, ka no valdes locekļa amata atcelta Kristīne Britāne, viņas vietā ieceļot Nataļju Kalašņikovu. Jānorāda, ka Kristīne Britāne ieņēma SIA “Euroaptieka” valdes locekles amatu kopš 2019. gada vasaras.

Jaunieceltā valdes locekle Nataļja Kalašņikova iepriekš nav ieņēmusi amatus citu uzņēmumu valdēs vai padomēs, taču Lursoft datos redzams, ka viņai pieder kravu pārvadājumu uzņēmums SIA “AnWeg”.

SIA “Euroaptieka” valdē vēl bez Nataļjas Kalašņikovas amatus ieņem valdes locekļi Oskars Bilzonis un Ronalds Drunka, kā arī valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

Aizvadītajā gadā zāļu un higiēnas preču vairumtirgotājs un aptieku tīkla darbības nodrošinātājs SIA “Euroaptieka” palielināja apgrozījumu līdz 66,92 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas sasniedza 4,65 milj. EUR.

2023. gadā Latvijas tirgū bija reģistrētas un darbojās 80 zāļu lieltirgotavas, no tām lielākās 10 nodrošināja vairāk nekā 80% no Latvijas zāļu realizācijas. Pērn lieltirgotavu zāļu apgrozījums Latvijā sasniedza 519 milj. EUR, kas bija par 9% vairāk nekā gadu iepriekš. No kopējās zāļu realizācijas lielāko daļu veidoja realizācija vispārējā tipa aptiekām (438 milj. EUR jeb 84%). SIA “Euroaptieka” lieltirgotavas tirgus daļa šajā segmentā sastādīja 11,5%.

SIA “Euroaptieka” reģistrēta 2001. gadā un pieder lietuviešu UAB “EUROAPOTHECA”. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Nerijus Numa.