img

Latviešu ārstu un zobārstu apvienība (LĀZA) jau 18 reizi piešķīra profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendijas labākajiem medicīnas studentiem, lai palīdzētu un atbalstītu viņus ceļā uz ārsta amatu. Kopējais stipendiju apjoms šogad ir 6000 USD.

Pēc iesniegto dokumentu izskatīšanas, atlases komisija tikās ar pretendentiem 20. maijā Skolas ielā 3, Latvijas Ārstu biedrībā klātienē, kā arī ZOOM platformā – attālināti.

Sarunā ar 14 pretendentiem piedalījās LĀZA valdes locekļi – fonda veidotājs un vadītājs, ģimenes ārsts c (ASV), profesore Daina Dreimane (ASV), P. Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja pārstāvis vēsturnieks Mārtiņš Vesperis, ginekoloģe Edīte Lazovska, Jauno ārstu asociācijas valdes loceklis Jānis Vētra un LĀZA biroja vadītāja Kamena Kaidaka (Latvija).

Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda stipendiju 1000 USD apjomā ieguva četri Latvijas medicīnas augstskolu vecāko kursu studenti:

·      Elīna Fainveice (RSU/4. kurss), rekomendāciju iesniedza profesore, bērnu infektoloģe Ilze Grope un pediatre, bērnu gastroenteroloģe Ieva Puķīte;

·      Dāniels Makoveckis (RSU/4. kurss), rekomendāciju iesniedza RSU Fizioloģijas un bioķīmijas katedras docente Gita Gersone un RSU Patoloģijas katedras vadītāja profesore Ilze Štrumfa;

·      Antons Miščenko (RSU/4. kurss), rekomendāciju iesniedza RSU MF Fizikas katedras vadītājs docents Jevgēņijs Proskurins un Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centra vadošais pētnieks Artūrs Ābols;

·      Aija Tumova (RSU/6. kurss), rekomendāciju iesniedza RSU Medicīnas fakultātes prodekāns, Bioloģijas un mikrobioloģijas katedras profesors Ingus Skadiņš un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas neiroķirurgs, RSU Neiroloģijas un neiroķirurģijas katedras profesors Kaspars Auslands.

Profesora Ilmāra Lazovska Medicīnas fonda veicināšanas stipendijas (500 USD) ieguva četri studenti:

·      Marta Anna Ozoliņa (LU/5. kurss), rekomendāciju sniedza Latvijas Universitātes Anatomijas un histoloģijas katedras profesore Džanna Krūmiņa un Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes docente Dagnija Gulbe;

·      Agate Kristena Krieviņa (LU/6. kurss), rekomendāciju iesniedza Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Anatomijas un histoloģijas katedras vadītāja profesore Gundega Knipše, otorinolaringologs Kaspars Peksis;

·      Evita Kokina (RSU/5. kurss), rekomendāciju iesniedza RSU Pediatrijas katedras docētāja, BKUS 21. nodaļas virsārste, bērnu infektoloģe Gunta Laizāne un RAKUS stacionāra “Gaiļezers” endokrinologs, LOKMSA prezidents Ingvars Rasa;

·      Anna Ilva Miķelsone (RSU/6. kurss), rekomendāciju iesniedza Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības institūta vadošā pētniece, Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras profesore Gunta Lazdāne un Rīgas Stradiņa universitātes Dzemdniecības un ginekoloģijas katedras profesore Anna Miskova.

Visi 14 pretendenti pēc sarunas dāvanā saņēma LĀZA Apkārtrakstu nr. 171 un ielūgumu uz LĀZA svinīgo sarīkojumu kopā ar saviem atbalstītājiem pasniedzējiem.

 

Stipendijas nodrošina Ojāra Veides fonds, ko līdz šim vadīja profesors Kaspars Tūters, bet no 2023. gada fondu vadīs profesors Juris Lazovskis. Fonda valdē ir LĀZA biedri Inese Flude (Kanāda) un Ingrīda Šķetris (Kanāda). Plašāk par Ojāra Veides fondu lasiet jaunajā LĀZA Apkārtrakstā nr. 171.

 

Profesora Ilmāra Lazovska stipendijas pasniegs svinīgā sarīkojumā 30. jūnijā LĀB telpās no 10.00–12.00 Dziesmu svētku noskaņās. Laipni lūgti visi visu gadu LĀZA stipendiāti, kā arī draugi un atbalstītāji!

 

Kamena Kaidaka