img

Parasporta diena Siguldā 2023 - Latvijas Paralimpiskā komiteja

Avots: https://www.lpkomiteja.lv/jaunumi/parasporta-diena-sigulda-2023/

 

2.jūnijā, Siguldā, Ata Kronvalda iela 7A, “Siguldas sporta centrā” pēc ilgāka pārtraukuma norisināsies viens no lielākajiem paralimpiskās sportošanas svētkiem – Parasporta diena Siguldas pilsētā, kurā aicināts piedalīties ikviens cilvēks ar invaliditāti!

Parasporta dienas Siguldā patronese ir vairākkārtēja Paralimpisko spēļu medaļniece, pasaules, Eiropas un Paralimpisko spēļu čempione, paravieglatlēte Diāna Krūmiņa (eks. Dadzīte). Diānas vēlējums visiem parasporta dalībniekiem: “Sigulda ir vieta, kur izmēģināt, izbaudīt un gūt pozitīvas emocijas, bet pats galvenais atrast savu aizraušanos caur un ar sportu”. Diāna labprāt gribētu redzēt gados jaunu sportot gribētāju iesaistīšanos, tādēļ arī uzmundrinājums vecākiem, ģimenes locekļiem: ” Feinie vecāki! Bērni var vairāk, kā Jūs spējat iedomāties! Ļaujiet viņiem izmēģināt katru sporta veidu, un jūs būsiet patīkami pārsteigt. Bērni ir mūsu nākotne”.

Šī gada Parasporta dienas ietvaros tās dalībniekiem būs iespēja iepazīties un izmēģināt savus spēkus četros komandu sporta veidos – Boccia, sēdvolejbolā, ratiņbasketbolā un golbolā, kā arī individuālajos sporta veidos – mehāniskajā airēšanā uz ergometriem Concept II, peldēšana cilvēkiem ar fizisku invaliditāti (kustību traucējumiem), galda tenisā, šaušana, ratiņteniss, tandēma riteņbraukšana, vairākas vieglatlētikas disciplīnas = diska un šķēpa mešana, skriešana, tāllēkšana, vālītes mešana, skriešanas disciplīna ar sporta ratiņkrēslu, basketbola soda metieni.

Sacensību dalībniekus gaidīs dažādi pārsteigumi un piemiņas veltes, kā arī iespēja sevi pierādīt sportiskās aktivitātēs un iepazīties ar līdzīgi domājošajiem. Pasākuma mērķis ir popularizēt Paralimpisko kustību Latvijā un veicināt integrāciju ar sporta palīdzību.

Parasporta dienu organizē Latvijas Paralimpiskā komiteja, sadarbībā ar lieldraugu “Mēness aptieka” un Siguldas novada pašvaldību. 

Atgādinām, ka dalībai pasākumā nav vecuma ierobežojumu un tas ir BEZ MAKSAS! Turpinot tradīcijas, gaidīsim gan pasākuma dalībniekus, gan atbalstītājus un interesentus!