img

Mēness aptieka - par iekļaujošu sabiedrību

Entuziasms, sportiskais azarts un prieks par kopā būšanu raksturo Parasporta dienu Siguldā. Vairāk nekā 400 dalībnieki no visas Latvijas piedalījās 15 dažādās sporta disciplīnās. Sportisti nepārtraukti viens otru uzmundrināja, saņēma gādīgus treneru padomus, izbaudīja patiesu prieku par līdzdalību un sasniedza labus rezultātus. Sportiskās dienas laikā liela daļa dalībnieku gan kopā ar saviem asistentiem, gan patstāvīgi paviesojās "Mēness aptiekas" Veselības pieturā.

ESAM PAR IEKĻAUJOŠU SABIEDRĪBU

Novēlot visiem sportiska azarta piepildītu veselīgu dienu "Mēness aptiekas" valdes locekle Evita Jurjāne-Nelsone nesa klātesošajiem sveicienus no vairāk nekā 250 "Mēness aptiekufarmaceitiem. Uzrunājot dalībniekus, viņa sacīja: "Parasporta kustībai Latvijā ir nozīmīga loma, par to liecina arī jūsu klātbūtne šajā notikumā. Mērķi izveidot aizvien iekļaujošāku sabiedrību mums kopā ir sasniedzami, mēs par to esam pārliecināti." "Mēness aptieka" jau ceturto gadu ir Latvijas Paralimpiskās komitejas atbalstītāja un palīdz Latvijā aizvien plašāk izvērst bērnu un jauniešu parasporta kustību.

VESELĪBAS PIETURU NOVĒRTĒ

Profilaktiski veselības rādītāju mērījumi un farmaceita padoms kopā ar izdales materiāliem sirds veselībai no biedrības Parsirdi.lv šajos sportiskajos svētkos jau kļuvuši par stabilu tradīciju un sporta svētku dalībnieki ar "Mēness aptiekasfarmaceitiem satiekas kā ar labiem zinošiem draugiem, kam var uzticēties un palūgt padomu. Brīvā sportiskā gaisotne dažam sportotājam ļāva arī vieglāk pārvarēt nelielu uztraukumu, un asinsspiediena mērīšana tika uzlūkota kā pašsaprotams dienas notikums. "Tā arī tam vajadzētu būt, ka arī bērni un jaunieši, kā arī cilvēki, kam nav īpašu sirds veselības problēmu tomēr dažkārt veic profilaktiskus asinsspiediena mērījumus, novēršot iespēju nepamanītu ielaist kādu sirds un asinsvadu slimību. Prieks, ka šodien visu dienu mūsu Veselības pieturā bija sporta svētku dalībnieki, kam pašiem, kā arī viņu vecākiem un radiniekiem rūp veselība!" pēc darba Veselības pieturā atzina Diāna Kovaļa no "Mēness aptiekas" Cēsīs.

Gandarījums, ka profilaktiskie mērījumi ir tik pieprasīti

Veselības pieturā "piestājis" paralimpisko spēju medaļnieks Aigars Apinis

Veselības vēstnesis - smaidīgais Citroniņš iepriecināja gan mazos, gan pieaugušos