img

Latvijas Bērnu atbalsta fonds atklāj mākslas un mūzikas terapijas centru

Šodien atklāts Latvijas Bērnu atbalsta fonda (LBAF) multifunkcionālā centra "Domino" (Cementa iela 12, Rīga) trešā kārta. Investējot aptuveni 150 tūkstošus eiro, tika labiekārtotas telpas 400 kvadrātmetru platībā. Tajās izveidoti mākslas un mūzikas terapijas kabineti, un turpmāk LBAF telpās varēs saņemt Latvijā ļoti retu pakalpojumu – vibroakustisko mūzikas terapiju.


"Multifunkcionālā centra "Domino" darbības mērķis ir palīdzēt Latvijas bērniem izaugt emocionāli piepildītiem un harmoniskiem. Kopš 2019. gada mūsu sociālās rehabilitācijas pakalpojumus ir bijusi iespēja izmantot vairākiem simtiem Latvijas ģimeņu. Esmu gandarīts un pateicīgs atbalstītājiem par to, ka soli pa solim mums izdodas paplašināties un tādējādi sniegt dažāda veida sociālās rehabilitācijas pakalpojumus arvien lielākam ģimeņu skaitam. Atbalsts bērniem ir nozīmīgs darbs ne tikai šodienas, bet arī nākotnes vārdā, jo pēc desmit un divdesmit gadiem šo sabiedrību veidos tieši viņi," norāda LBAF vadītājs Kaspars Markševics.


Līdz ar trešās kārtas būvniecības darbu pabeigšanu, multifukcionālajā centrā "Domino" būs pieejami papildu mākslas un mūzikas terapijas kabineti, kā arī bērnu pieskatīšanas stūrītis un plaša apmācību zāle. Būvniecības darbus nebūtu iespējams īstenot bez sponsoru atbalsta.
Viens no lielākajiem LBAF atbalstītājiem jau vairāku gadu garumā ir Baltijā vadošais farmācijas uzņēmums AS "Olainfarm". Tāpat "Domino" trešās kārtas darbos lielu ieguldījumu devuši arī tādi atbalstītāji kā būvniecības un remonta preču veikalu ķēde "Depo", auto riepu, rezerves daļu un eļļu tirgotājs "Inter Cars" un koka iepakojumu ražotājs "Kronus".


"Latvijas bērnu emocionālā veselība ir viena no "Olainfarm" sociālās atbildības prioritātēm, jo mūsu pārliecība ir, ka atbalstot bērnus un jauniešus, sniedzam ieguldījumu visas sabiedrības un valsts izaugsmē arī ilgtermiņā. Kopā ar LBAF strādājam jau vairākus gadus, labiekārtojot telpas, attīstot pakalpojumus un rīkojot sociālās kampaņas, kas aktualizē bērnu un jauniešu emocionālās veselības jautājumus. Jaunās telpas un terapijas kabineti ir vēl viens solis, lai sniegtu profesionālu un augsti kvalitatīvu palīdzību tūkstošiem bērnu un ģimeņu. Taču lielāko darbu paveic tieši LBAF speciālisti, kuri ikdienā strādā ar bērniem, kam ir uzvedības traucējumi, un viņu ģimenēm. Milzīgs paldies viņiem par to!" uzsver AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Jānis Buks.


Multifunkcionālā centra "Domino" pakalpojumus Rīgas pilsētas bērniem un ģimenēm ir iespējams saņemt bez maksas – tos finansē Rīgas domes Labklājības departaments. Pašlaik LBAF īsteno divus pakalpojumus: sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem un viņu ģimenēm "Ceļš pie sevis" un "Varu.Protu.Daru.".