img

Krustpunktā: Kā mēģinājums samazināt medikamentu cenas ietekmēs aptieku tīklu?

Avots: https://lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunkta/krustpunkta-ka-meginajums-samazinat-medikamentu-cenas-ietekmes-a.a185635/?fbclid=IwAR3W7_ULY9XfQx94EhxQRcgFXn796dgSQMkAvRdEooSueXMRU7EELB4_roo

Veselības kārtējo reizi mēģina samazināt medikamentu cenas. Vai šoreiz tas izdosies un kā tas varētu ietekmēt aptieku tīkla darbu, Krustpunktā diskutē Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis, Farmaceitu biedrības vadītāja Dace Ķikute, Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektore Kristīne Jučkoviča un Tiesībsarga biroja Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas juridiskā padomniece Ilona Lošaka.

Medicīnas apgādes uzņēmumi ir gatavi solidāriem risinājumiem, taču Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas izpilddirektore Kristīne Jučkoviča aicina iesaistītās puses dot nozarei vairāk nekā četras dienas, lai izskatītu ministrijas jaunos priekšlikumus: "Farmācija ir regulējama nozare. Cenu samazinājuma labad valstij ir katrā ziņā ir jālieto savā rīcībā esošie rīki: PVN samazinājums un kompensējamo medikamentu saraksta paplašināšana. Tas ir tas, ko valsts var darīt savu iedzīvotāju labā," uzsvēra Jučkoviča.

Raidījuma ierakstu klausieties ŠEIT