img

Kā mazināt premenstruālos simptomus un baudīt savu sievišķību

Avots: https://jauns.lv/raksts/par-veselibu/567312-ka-mazinat-premenstrualos-simptomus-un-baudit-savu-sieviskibu

Ir vasara, atpūtas un atvaļinājuma laiks, kad visi steidz ķert saules starus un baudīt pludmales dzīvi. Problēma, kas mani šai bezrūpīgajā laikā nomāc, ir tuvojošās “sarkanās dienas”, kad jau nedēļu iepriekš vēders piepūšas kā bumba, sāp un rauj krampjos, krūtis kļūst jutīgākas, es pati – nervozāka. Patiesībā šī problēma man ir jau kopš tīņa gadiem. Vai premenstruālos simptomus ir iespējams kā mazināt?

Kad ar šo jautājumu devos pie savas ginekoloģes, viņa man paskaidroja, ka tas nav nekas neparasts – premenstruālais sindroms (PMS) ir saistīts ar estrogēna un progesterona līmeņa pazemināšanos starp ovulāciju un menstruācijas sākumu. PMS simptomiem ir tendence pieaugt dinamikā, maksimumu sasniedzot tieši pirms menstruācijas sākšanās. Tai sākoties, hormonu līmenis atkal paaugstinās un simptomi izzūd.

Daktere mēģināja mani nomierināt, sakot, ka PMS skar vairāk nekā 90% sieviešu un, ja šie simptomi nomoka, var taču iedzert No-spa vai kādu pretsāpju līdzekli. Kad iebildu, ka man jau apnicis regulāri lietot pretsāpju zāles, ārste ieminējās, ka tikko bijusi konferencē, kur runāts par jaunākajiem zinātniskajiem atklājumiem, īpaši izceļot krila eļļu kā potenciālu līdzekli PMS simptomu atvieglošanai. Viņa stāstīja, ka dubultajā klīniskajā pētījumā, kas veikts pēc kompānijas Neptune pasūtījuma, konstatēts, ka krila eļļas lietošana nozīmīgi samazina vairākus PMS problemātiskos rādītājus.

Pētījumā piedalījās 70 sieviešu, kurām konstatēts PMS. Dalībnieces 90 dienu lietoja 1gramu krila eļļas, bet otrai grupai doti tikai placebo līdzekļi. Rezultāti bija pārsteidzoši: svara pieaugums samazinājās par 29,3% (placebo grupā – 15%), vēdera sāpes samazinājās 33,8% dalībnieču (placebo grupā – 20%), depresija samazinājusies par 39,1% (placebo grupā – 12,5%) 

Pameklēju internetā informāciju par krila eļļu, un manu uzmanību piesaistīja kāds cits pētījums, kurā aprakstīts, ka kopumā omega-3 taukskābju patēriņš var palīdzēt mazināt PMS simptomus un sāpes menstruācijas laikā. Tika salīdzināta krila eļļas un zivju eļļas ietekme uz sievietēm, kurām diagnosticēts PMS. Pētījumā konstatēts, ka, lai gan abi omega-3 avoti izraisīja statistiski nozīmīgu simptomu uzlabošanos, sievietes, kuras izvēlējās krila eļļu, premenstruālajā periodā lietoja ievērojami mazāk pretsāpju medikamentu nekā sievietes, kuras lietoja zivju eļļu. 

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Turklāt kāds nesen veikts pētījums atklāja, ka tieši krila eļļa ievērojami samazina ne tikai fiziskos simptomus (menstruācijas krampjus), bet arī emocionālās blakusparādības (nomāktu garastāvokli, neapmierinātību u. c.).

Par krila eļļu, kas var palīdzēt uzlabot hormonālo svārstību izraisītus iekaisuma simptomus, rakstīts daudz. Zinātnieki jau sen ir noskaidrojuši, ka labākie līdzekļi, kas palīdz ilgstoši pārvaldīt šos simptomus, ir sabalansēts uzturs un… treknās zivis, kas satur nepiesātinātās taukskābes jeb omega-3.

Daudzi pētījumi liecina, ka omega-3 taukskābes var mazināt dažādus PMS simptomus, bet jautājums ir, vai visi omega-3 uztura bagātinātāji ir vienlīdz efektīvi? Pētījumi par krila eļļas fosfolipīdu ietekmi uz PMS sākās gandrīz pirms 20 gadiem, kad Alternative Medicine Review publicēja pētījumu, kas apliecināja, ka krila eļļas fosfolipīdi salīdzinājumā ar zivju eļļu daudz efektīvāk mazina gan emocionālos, gan fiziskos PMS simptomus. Krila eļļa no zivju eļļas atšķiras ar to, ka tā ir dabiski bagāta ne tikai ar taukskābēm, bet arī ar jūras fosfolipīdiem, holīnu un dabisko antioksidantu astaksantīnu, sauktu arī par pretnovecošanas karali

Visi šie pētījumi mani pārliecināja – krila eļļa ir veselīga alternatīva PMS simptomu mazināšanai. Jāpamēģina! Devos uz aptieku un jautāju farmaceitam pēc krila eļļas. Saņēmu viennozīmīgu ieteikumu – jāņem LYL Krill Oil Superba BOOST™ koncentrāts, kas ir klīniski pierādīta, daudz efektīvāka un vēl pilnīgāka krila eļļa. Tā dabiski satur omega-3 taukskābes (EPS un DHS), holīnu (B4 vitamīns), fosfolipīdus un astaksantīnu. Ir klīniski pierādīts, ka, pateicoties fosfolipīdiem, taukskābes organismā iedarbojas līdz pat 98% efektīvāk par zivju eļļā esošajām taukskābēm.

Farmaceits pastāstīja, ka produktam LYL Krill Oil Superba BOOST™ ir Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) apstiprināti četri veselības ieguvumi – aknām, sirdij, smadzenēm, redzei – un tā uzturošā dienas deva pieaugušajiem ir 1–2 kapsulas dienā. Viņš vēl piebilda, ka, Superba BOOST™ kapsulas ir viegli norijamas, mazas un maigas un pēc to uzņemšanas nepaliek raksturīgā zivju pēcgarša vai citas nepatīkamas gremošanas problēmas.

Iepazinos ar šī produkta aprakstu, un manu izvēli vēl vairāk apstiprināja arī klīniski pierādītie ieguvumi tieši sievietei: LYL Krill Oil Superba BOOST™ sastāvā esošās omega-3 taukskābes palīdz saglabāt dabisko ādas mitrumu un aizkavē šūnu novecošanos.

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Tikai pāris nedēļas esmu krila eļļas lietotāja, bet ticu, ka tās spēks man atvieglos nepatīkamos PMS simptomus, nodrošinot, ka turpmāk “sarkanās dienas” man vairs neliegs baudīt vasaras priekus un dzīvot vislabāko dzīvi!

Lai mums visām ir viegli sadzīvot ar savām fiziskajām un emocionālajām svārstībām, un lai vasara sniedz vēl daudz skaistu mirkļu!

Jūlijā LYL Krill Oil Superba BOOST™ pieejams aptiekās un interneta aptiekās ar atlaidi 25%.

"Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu".

Reklāmas raksts sadarbībā ar SIA Ozermedia.