img

Izdota jauna grāmata ''Uztura ieteikumi onkoloģijas pacientiem ārstēšanās laikā''

Grāmatas autoru vidū ir ''Veselības centrs 4'' grupas uzņēmuma ''Capital Clinic Riga'' dietoloģe, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dietoloģijas dienesta vadītāja Dr.med. Laila Meija. Grāmatas autori ir arī Latvijas Universitātes Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta vadošā pētniece, diētas ārste Dr.med. Daiga Šantare, veselīga dzīvesveida konsultante Evija Kreisiere, kā arī Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Dr. Andis Brēmanis.

Šajā grāmatā izstāstīti fakti un sniegti padomi par uzturu, kuri jāzina un, vēlams, jāņem vērā vēža pacientiem un viņu tuviniekiem.

Uzturam ir liela nozīme audzēja ārstēšanas laikā, jo pilnvērtīgs uzturs palīdz justies labāk, mazināt nogurumu, nodrošināt spēku un enerģiju, lai uzveiktu slimību, saglabāt optimālu svaru un uzturvielu rezerves, kā arī samazināt svara zudumu, atvieglot terapijas izraisītās blaknes.

''Ar veselīgu uzturu tiks nodrošinātas uzturvielu rezerves, kas stiprinās organismu, pasargās veselās šūnas no bojāejas terapijas ietekmē, atjaunos audus un uzturēs organisma imūnspējas, lai cīnītos pret infekcijām un citām slimībām. Pacienti, kam ir pilnvērtīga diēta, mazāk cieš no terapijas blaknēm, panes augstākas terapijas devas, un viņu ārstēšana norit labāk, jo organisms ir nodrošināts ar nepieciešamajām kalorijām un olbaltumvielām,'' teikts grāmatā.

Grāmatu izdevis uzņēmums ''Roche Latvija'' sadarbībā ar Latvijas Diētas ārstu asociāciju.

Grāmatu iespējams atrast interneta vietnē onko.lv >>