img

“Grindeks” koncerns pēdējos divos gados attīstībā investējis 30,3 mlj eiro

Avots: https://farmacija-mic.lv/grindeks-koncerns-pedejos-divos-gados-attistiba-investejis-303-mlj-eiro/

Pēdējo divu gadu laikā Latvijā lielākais medikamentu ražotājs “Grindeks” koncerna attīstībā investēja 30,3 miljonus eiro, lai izstrādātu jaunus produktus, iegādātos jaunas iekārtas, kā arī ieguldītu līdzekļus uzņēmuma izaugsmē, ziņo ražotāja pārstāvji.

Pērn jauno produktu izstrādē investēti gandrīz astoņi miljoni eiro. Savukārt, lai iegādātos dažādas iekārtas, mašīnas un pamatlīdzekļus 2023.gadā ieguldīti 3,8 miljoni eiro, kas ir vairāk nekā gadu iepriekš, kad tam tika izlietoti 3,5 miljoni eiro.

“Mēs nepārtraukti attīstāmies, tāpēc nepieciešamas investīcijas gan iekārtās, gan arī jaunu produktu ražošanā. Konkurence šajā jomā ir liela, tāpēc nepārtraukti jādomā par to, kā būt soli priekšā citiem, kas, protams, prasa ieguldījumus,” saka “Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, piebilstot, ka uzņēmums uzsācis jaunu attīstības posmu, meklējot jaunus eksporta tirgus.

Pagājušajā gadā vēl 3,2 miljoni eiro ieguldīti jaunu medikamentu reģistrācijā, kas ir nedaudz mazāk nekā 2022.gadā, kad tika investēti 4,7 miljoni eiro. Lai iegādātos zemes gabalus, modernizētu ēkas un būves pēdējos divos gados kopumā ieguldīti seši miljoni eiro.

Tāpat, lai dažādotu un attīstītu eksporta tirgus, “Grindeks” nodibinājis 28 meitasuzņēmumus Eiropā un citās pasaules valstīs, tostarp Kanādā un Amerikas Savienotajās valstīs. Pašreiz eksports kopumā tiek nodrošināts uz 103 valstīm.

Grindeks valdes priekšsēdētājs Dr. Chem. Juris Hmeļņickis: “Jaunu meitasuzņēmumu atvēršana 29 valstīs precīzi atspoguļo mūsu stratēģiju. Mēs esam spēcīgi apņēmušies piedāvāt inovatīvus farmācijas risinājumus visā pasaulē. Paplašinot savu klātbūtni, mēs ne tikai atveram jaunas pārstāvniecības, bet arī uzlabojam cilvēku veselību globālā mērogā”.

2024. gadā koncerns produkciju eksportē uz vairāk nekā 100 valstīm. “Grindeks” koncerns nodarbina vairāk nekā 1380 cilvēkus, un 2022. gadā tā apgrozījums bija 257,9 miljoni eiro.