img

Ekonomikas ministrs: Slimības lapu kārtību mēs nevaram atstāt tādu, kāda tā ir šobrīd

Avots: https://www.la.lv/ekonomikas-ministrs-slimibas-lapu-kartibu-mes-nevaram-atstat-tadu-kada-ta-ir-sobrid

“Mēs kopā sasēdīsimies neizbēgami, jo par slimības lapām jautājumu jau esmu pieteicis, ka to kārtību, kāda tā ir šobrīd, mēs atstāt nevaram,” TV24 raidījumā “Dr. Apinis” stāsta ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

“Šī sistēma tomēr pārāk dārgi maksā mūsu tautsaimniecībai. Tā, pirmkārt, ir jāsalāgo lai tā netiktu izmantota ļaunprātīgi, jo šobrīd ir vērojami tādi gadījumi. Otra lieta, lai ekonomiskās intereses sabalansētu ar iedzīvotāju interesēm, kas nebūs vienkāršs uzdevums,” skaidro ministrs.

Valainis norāda, ka šo jautājumu jau ir apspriedis ar arodbiedrībām un ar uzņēmēju organizācijām, taču viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka šo jautājumu nav iespējams atrisināt bet Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas iesaistes.

“Mans uzstādījums ir tāds, ka šai sistēmai ir jānāk soli pretī uzņēmējiem, tā nedrīkst palikt tāda, kāda tā šobrīd ir. Tie ir vairāk nekā 2 miljardi, ko šis jautājums mums izmaksā tautsaimniecībā. Signāli, kas nāk no uzņēmējiem, kā šīs sistēma tiek ļaunprātīgi izmantota, ir pietiekami nopietni uztverami – jābūt kaut kādam kopsaucējam,” ir pārliecināts viņš.

Ekonomikas ministrs nešaubās, ka kopā ar labklājības ministru un arī veselības ministru izdosies šo jautājumu turpināt risināt.