img

"Centrālā laboratorija" pērn atvērusi 10 jaunas filiāles

SIA "Centrālā laboratorija" apgrozījums pērn sarucis uz pusi mazāks nekā gadu iepriekš, liecina Lursoft pieejamā informācija. Gada laikā arī ievērojami samazinājusies uzņēmuma peļņa.

2023. gadā SIA "Centrālā laboratorija" apgrozīja 33,51 milj. EUR (apgrozījums 2022. gadā – 66,83 milj. EUR), pēc nodokļu nomaksas gūstot 4,3 milj. EUR peļņu (peļņa 2022. gadā – 26,9 milj. EUR). Uzņēmums aizvadītajā gadā nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 5,4 milj. EUR. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā laboratorija ar darba vietām nodrošināja 643 darbiniekus.

Aizvadītajā gadā uzņēmums paplašināja laboratorisko pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, atverot desmit jaunas filiāles. Pērn SIA "Centrālā laboratorija" bija 95 filiāles, taču turpmākajos gados to skaitu plānots palielināt. Jānorāda, ka uzņēmums ir ieguvis vienpersonisku izšķirošu ietekmi SIA "NMS Laboratorija", līdz ar to šogad SIA "Centrālā laboratorija" ir pievienotas SIA "NMS Laboratorija" filiāles.
Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA "Centrālā laboratorija" turpinās investēt jaunu laboratorijas telpu aprīkošanā, jaunu testēšanas metožu un laboratorijas automatizācijas procesa ieviešanā.

SIA "Centrālā laboratorija" kapitāldaļu turētājs ir AS "Repharm", savukārt patiesie labuma guvēji – Sergejs Korņijenko un Roberts Tavjevs.