img

AS Olpha samazinās pamatkapitālu

Avots: https://www.db.lv/zinas/as-olpha-samazinas-pamatkapitalu-518073

Vēsturiski AS “Olpha” (iepriekš “Olainfarm”) pamatkapitāls tika veidots, emitējot jaunas akcijas to publiskajai tirdzniecībai biržā, nodrošinot kapitāla piesaisti un likviditāti uzņēmumam. Publiska akciju emisija biržā ļauj uzņēmumam piesaistīt finanšu resursus no dažādu investoru loka.

Taču AS “Olpha” pēdējos divus gadus ir viens stratēģiskais investors - AS “AB City”, tāpēc, lai nodrošinātu dinamiskāku un efektīvāku izaugsmi, uzņēmums 2022.gada sākumā aizgāja no biržas.

Viena stratēģiskā investora klātbūtne AS “Olpha” nodrošina stabilu un paredzamu kapitāla plūsmu, kā arī samazina administratīvās izmaksas un birokrātisko slogu, kas būtu saistīts ar publisku akciju emisiju un tirdzniecību biržā.

Ņemot vērā šo situāciju un faktu, ka uzņēmuma akcijas jau divus gadus netiek kotētas biržā, AS “Olpha” dzēsīs akcijas un attiecīgi samazinās pamatkapitālu, lai pielāgotu kapitāla struktūru pašreizējai tirgus situācijai un uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem.

Dzēšot 22 832 365 akcijas, uzņēmuma pamatkapitāls turpmāk veidos 3 000 004 miljonus eiro. Šīs izmaiņas nodrošinās optimālāku AS “Olpha” pašu kapitāla attiecību pret kopējiem aktīviem, kas atbilst uzņēmuma aktuālajai īpašnieku struktūrai, uzņēmuma vajadzībām un mērķiem kļūt vēl efektīvākiem visos līmeņos un procesos.Izmaiņu mērķis ir turpināt sekmēt AS “Olpha” ilgtermiņa izaugsmi, stiprinot finanšu pozīcijas un palielinot konkurētspēju Latvijā un Rietumu valstu eksporta tirgos.

“Olpha” ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 50 gadu pieredzi medikamentu un ķīmisko farmaceitisko produktu ražošanā. Uzņēmuma produktu klāsts nepārtraukti attīstās un paplašinās, šobrīd tajā ir 60 gatavās zāļu formas, 25 aktīvās farmaceitiskās vielas un vairāk nekā 20 starpproduktu. Galvenās terapeitiskās grupas ietver neiroloģiju, kardioloģiju, antibakteriālo terapiju, onkoloģiju, uroloģiju, kā arī medikamentus pret alerģiju un diabēta ārstēšanai. “Olpha” produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 valstīm un tai ir meitasuzņēmumi Francijā, Itālijā, Spānijā, Vācijā un Polijā.