img

Aptauja: Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāji siltu ēdienu ēd reizi vai vairākas reizes dienā

Avots: https://www.aprinkis.lv/index.php/sabiedriba/veseliba/48041-aptauja-lielaka-dala-latvijas-iedzivotaji-siltu-edienu-ed-reizi-vai-vairakas-reizes-diena

Vairākas reizes dienā siltu maltīti ietur 51% Latvijas iedzīvotāju – vienlīdz daudz sievietes un vīrieši. Analizējot respondentu nodarbes, vairākas reizes dienā siltu maltīti procentuāli vairāk ietur mājsaimnieces, mājsaimnieki vai tie, kuri atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā (68%), un vadītāji (64%), bet vismazāk (25%) tie, kuri nestrādā un nemeklē darbu.

41% aptaujas dalībnieku siltu ēdienu ēd reizi dienā – vecuma grupā 30-59 gadi 42%, jaunākajā 18-29 gadu vecuma grupā 37%, bet vecākajā 60-74 gadu vecuma grupā 39%.

Starp Vidzemē dzīvojošajiem procentuāli ir visvairāk to, kuri siltu ēdienu ēd reizi dienā (48%), bet vismazāk – Latgalē (38%).

4% no respondentiem atbildējuši, ka siltu ēdienu ēd vairākas reizes nedēļā, reizi nedēļā  1% un tikpat ir to, kuriem silts ēdiens galdā ir retāk nekā gribētos.

“Aptaujas rezultāti ir diezgan optimistiski, apliecinot, ka vairums Latvijas iedzīvotāju siltu ēdienu ēd reizi vai vairākas dienā, tomēr lielāku vērību es mudinātu pievērst maltītes kvalitātei. Protams, apsveicami, ja cilvēki atrod laiku un iespējas gatavot mājās vai ar siltu ēdienu ieturēties sabiedriskās ēdināšanas vietās, tomēr ēdiena siltums vien nenozīmē veselīgumu. Būtiskākais ir tas, ko mēs ēdam, nevis izvēlētā produkta temperatūra,” komentējusi “Mēness aptiekas” farmaceite Juta Namsone.