img

Psihiatrijas un narkoloģijas centrā notiks bezmaksas seminārs "Dvēseli dziedinoša ainava stresainā vidē - kur to rast?"

Avots: https://nra.lv/veseliba/424806-psihiatrijas-un-narkologijas-centra-notiks-bezmaksas-seminars-dveseli-dziedinosa-ainava-stresaina-vide-kur-to-rast.htm

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā (RPNC) 16.augustā notiks bezmaksas seminārs "Dvēseli dziedinoša ainava stresainā vidē - kur to rast?", aģentūru LETA informēja iestādē.

Semināru vadīs ainavu arhitektu darbnīcas "ALPS" vadošā ainavu arhitekte Ilze Rukšāne, akcentējot to, kas ir svarīgi un ir noderīgi zināt psihiskās un fiziskās veselības stiprināšanā un labsajūtas saglabāšanā.

Meklējot atbildi uz jautājumu, kas ir dziedinoša ainava, kur to rast vai kā to veidot, viņa atgādinās par procesu cikliskuma ietekmi ne tikai dabā, bet arī mūsos pašos, atklās mazāk zināmu, efektīvu dabas terapiju pozitīvo noslēpumu. Rukšāne atzīmē, ka aizvien populārākas kļūst dārzkopības un meža terapijas, kas ir atgriešanās pie "saknēm" un var palīdzēt rast mieru un harmoniju, dod enerģiju un atver cilvēkus jaunam radošumam.

Tāpat Rukšāne stāstīs, kā dziedinošas ainavas meklējumos par vides terapijas Saulgriežu dārzu tiek pārveidota RPNC 7,6 hektārus plašā teritorija, kā arī dalīsies ar savu pieredzi fiziska un garīga spēka stiprināšanā."

Seminārs notiks 16.augustā no plkst.15 līdz 17 RPNC Konferenču zālē, Tvaika ielā 2. Interesenti aicināti reģistrēties semināram līdz 15.augustam, sūtot savu vārdu, uzvārdu, telefona numuru un e-pasta adresi uz "[email protected]".

Paredzēts, ka seminārs tiks arī ierakstīts un ieraksts publicēts iestādes mājaslapā un "Youtube" kontā, lai to varētu noskatīties arī tie interesenti, kuri nevarēs piedalīties klātienē.

Šis ir piektais seminārs no cikla "Iecietības formula: zināšanas un pieņemšana", ko organizē RPNC Attīstības fonds un kas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Informatīvi izglītojošo semināru mērķis ir iecietības veidošana sabiedrībā pret diskriminācijai pakļautām sabiedrības grupām, kuras saistītas ar mentālās veselības problēmām - galvenokārt saskarsmē ar psihiski slimajiem vai ar psihiskās veselības problēmām sirgstošajiem. Šī mērķa sasniegšanai tiek sniegtas profesionālas zināšanas un pieredze par psihiskās veselības problēmām un problēmsituācijām, to risināšanu, atbilstošas attieksmes veidošanu, tādējādi mazinot novecojušus stereotipus, uzskatus, viedokļus un stigmatizāciju un veidojot labāku izpratni, komunikāciju, atbilstošu rīcību un pozitīvāku attieksmi sabiedrībā.